DE ACTUALITATE

Bacalaureat 2016: Subiectele la limba si literatura romana

Peste 137.000 de absolventi de liceu au sustinut, astazi, prima proba scrisa, cea la limba si literatura romana, din cadrul sesiunii iunie-iulie a examenului de bacalaureat.

La primul subiect, atat elevii de la profilul uman, cat si cei de la profilul real au avut de tratat genul dramatic: un text la prima vedere dintr-o piesa de teatru – Madona, scrisa de dramaturgul Tudor Musatescu.

La subiectul doi, elevii de la uman au trebuit sa argumenteze rolul lecturii in dezvoltarea personala, iar cei de la profilul real au avut de prezentat rolul pe care il au jocurile video in viata tinerilor.

In ceea ce priveste subiectul cu numarul trei, elevii de la uman au avut de comentat romanul „Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi”.

In schimb, cei de la real au avut de radactat un eseu de 600-900 de cuvinte in care sa prezinte particularitati de constructie a unui personaj dintr-un roman interbelic studiat.

Examenul de bacalaureat va continua, maine cu proba la Limba Materna, iar miercuri, 6 iulie, candidatii vor sustine proba obligatorie a profilului (Matematica sau Istorie).

Vineri va avea loc proba la alegere in functie de profilul absolvit, care se sustine la una din cele 10 materii: geografie, chimie, fizica, biologie, informatica, filosofie, logica, psihologie, sociologie sau economie.

Afisarea rezultatelor se va face pe 12 iulie, la avizierele liceelor si pe site-ul bacalaureat.edu.ro, pana la orele 16:00. Depunerea contestatiilor se va face in aceeasi zi, intre orele 16:00 – 20:00.

Rezultatele finale se vor publica in data de 16 iulie.

 

Sursa: ziare.com

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: