DE ACTUALITATE

Clotilde Armand vrea mai puțini parlamentari, care să lucreze opt ore pe zi

Clotilde Armand vrea reducerea numărului de parlamentari la 300 și ca aceștia să lucreze opt ore pe zi ca orice alt angajat. Ea a subliniat că un Parlament mai mare nu aduce beneficii și că numărul și costul acestora „devine de nesuportat pentru populația României”.

Consilierul local în Sectorul 1 a precizat că Uniunea Salvați Bucureștiul (USB) cere limitarea numărului de parlamentari la 300, dintre care 100 pentru Senat și 200 pentru Camera Deputaților.
De asemenea, USB vrea ca parlamentarii să lucreze opt ore pe zi și să aibă maxim cinci săptămâni de vacanță pe an.

„Cerem ca parlamentarii să muncească efectiv 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână și să nu aibă decât maxim 5 săptămâni de vacantă pe an, la fel ca restul angajaților. SUA au 535 parlamentari la o populație de peste 300 milioane locuitori, în timp ce România are 588 de parlamentari pentru numai 20 milioane de locuitori”, a precizat Clotilde Armand.

USB a atras atenția că și Guvernul trebuie să limiteze numărul de Ordonanțe de Urgență emise și să le folosească doar în situații „excepționale”.

Numărul și costul parlamentarilor devine de nesuportat pentru populația României. Numărul de parlamentari, salariile parlamentarilor, bugetele Camerei Deputaților și Senatului, pensiile și avantajele materiale ale parlamentarilor cresc metastazic de la un an la altul.

Prin aceste măsuri propuse vrem ca procesul legislativ să se desfășoare în Parlament cu o viziune pe termen lung, iar OUG să nu mai fie folosite decât în cazuri cu adevărat excepționale”, a subliniat Clotilde Armand pe Facebook.

Clotilde Armand, candidata Uniunii Salvați Bucureștiul (USB) la Primăria Sectorului 1, a anunțat că a ales să fie consilier în Sectorul în care a și candidat și a renunțat la cel din Consiliul General al Capitalei. Ea a declarat că vrea să fie alături de comunitatea din Sectorul 1, unde a obținut și 28% dintre voturile de la alegerile locale, și să respecte promisiunile pe care le-a făcut în campania electorală.

 

Sursă: Digi24

%d blogeri au apreciat: