DE ACTUALITATE

Cod Portocaliu de inundații pe raza a șase județe

Hidrologii avertizează că fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile din județele: Olt, Argeș și Teleorman.

Împarte cu prietenii tăi

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o nouă avertizare Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe râuri din cinci bazine hidrografice de pe raza a șase județe.

Potrivit hidrologilor, pana astazi, la ora 16,00, se instituie Cod Portocaliu de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Călmățui (județele: Olt și Teleorman), Vedea superioară (județele: Olt și Argeș), Teleorman superior și mijlociu și afluenții mici ai râului Vedea de pe sectorul inferior (județele: Argeș și Teleorman), Neajlov superior și mijlociu (județele: Argeș, Dâmbovița și Giurgiu) și Sabar (județele: Argeș, Dâmbovița, Ilfov și Giurgiu).

Hidrologii avertizează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile din județele: Olt, Argeș și Teleorman și și pe afluenți de grad inferior ai râurilor menționate.

Până la ora 16,00, va fi Cod Galben de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Desnățui, Jiu — curs mijlociu și inferior (județele: Gorj, Dolj și Mehedinți), Olteț și unii afluenți ai Oltului inferior (județele: Gorj, Vâlcea, Olt, Dolj și Argeș), Vedea — curs inferior (județul Teleorman), Argeș (județele: Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu și Ilfov), Ialomița (județele: Dâmbovița, Prahova și Ialomița), Buzău superior și mijlociu (județele Covasna și Buzău).

În urma precipitațiilor abundente au fost inundate zeci de gospodãrii în multe zone, drumuri și sute de hectare de teren agricol. Deși precipitațiile vor persista în urmãtoarele zile, de mâine, 30 noiembrie, vremea se va încãlzi ușor. Meteorologul Adrian Boariu :

 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Ziua Naţională a Luptei Împotriva Infertilităţii

Aproximativ 15% din populatia de varsta reproductiva din Romania se confrunta cu infertilitatea.

Închide