DE ACTUALITATE

Din ianuarie, anul viitor, toate vehiculele care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov vor putea intra în Capitală numai după achitarea unei viniete

Din ianuarie, anul viitor, toate vehiculele care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov vor putea intra în Capitală numai după achitarea unei viniete.

De asemenea, toate autovehiculele sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor mai putea să circule în centrul Capitalei, iar cele Euro 3 vor trebui să achite o taxă. S

unt informaţiile cuprinse într-un proiect prezentat, astăzi, de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care susţine că măsura este necesară pentru diminuarea poluării şi că, în plus, va duce şi la reducerea traficului.

Potrivit proiectului, maşinile care nu sunt înmatriculate în Bucureşti-Ilfov vor trebui să achite o vinietă electronică pentru accesul în Capitală de 10 lei pe zi sau 1.900 lei pe an.

Pentru accesul în centrul oraşului a maşinilor Euro 3 va trebui achitată o vinietă de 75 de lei pe lună sau 900 de lei pe an. Fac excepţie maşinile serviciilor de urgenţă şi cele ale corpului diplomatic, dar nu şi cele ale riveranilor.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Începe minivacanţa de Sfânta Maria

Închide