DE ACTUALITATE

Festivalul Luminii lumineaza operele lui Brancusi la Targu Jiu!

La Târgu Jiu, Festivalul Luminilor va debuta astăzi, de la ora 18.00, în Parcul Central.

Împarte cu prietenii tăi

Festivalul Luminii este organizat în fiecare an în mai multe locații din România, cu scopul de a crea un spațiu liniștit, de deconectare a participanților de la agitația vieții de zi cu zi și de a-și aminti că lucrurile mărunte din jurul lor le pot face clipa, ziua și viața mai bune.

La Târgu Jiu, Festivalul Luminilor va debuta astăzi, de la ora 18.00, în Parcul Central, în compania operelor brancușiene – Poarta Sărului, Masa Tăcerii și Coloana Infinitului.

Cu detalii despre evenimentul de la Târgu Jiu, Roxana Lumânare, cercetaș:


Ideea a apărut în anul 2004, când câțiva cercetași din Cluj-Napoca au încercat să le amintească oamenilor de fumusețea lucrurile mărunte din viața lor. Unindu-și forțele au realizat prima ediție a evenimentului, intitulat atunci Seara Viselor Împlinite, când clujenii prezenți au așezat, pe lacul din Parcul Central, aproximativ 200 de cutiuțe confecționate din hârtie, cu lumânări aprinse înăuntru, trimițând odată cu ele și visele lor, cât și dorința de a deveni realitate. De atunci, festivalul a continuat, în fiecare an,cu denumirea de Festivalul Luminii, iar din 2008 a devenit eveniment național, fiind organizat sincron de mai multe centre locale.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Concert extraordinar in incheierea Zilelor Craiovei!

Zilele Craiovei se vor incheia astazi cu un foc de artificii. Iata programul zilei!

Închide