DE ACTUALITATE

Invitație-eveniment și propunere de parteneriat (foto). Un eveniment susținut de Radio România Oltenia Craiova

În perioada 15-16 iunie 2019, are loc acțiunea Far, o avanpremieră a Festivalului Multietnic parte din Proiectul „România-Diaspora 2019”, care se desfășoară pe parcursul mai multor date și în mai multe localități/regiuni ale țării.

Acest proiect dorește să pună în lumină arta, cultura, istoria, tradiția poporului român și a etniilor, atât în țară cât și în afara graniței.
Este un caleidoscop al culturii românești cu spectacole de la operă la artele străzii, conferințe istorice, expoziții și mese rotunde, lansări de carte, gastronomia minorităților, tradițiile și etnocultura, precum și activități artistice și de creație pentru copii. 

Evenimentul din data din 15 iunie 2019, este un tribut adus la comemorare poetului național și universal Mihai Eminescu.

Evenimentul este inclus și în seria de acțiuni a Sezonului Franța România – Proiect al Institutului Cultural Român și lansarea noului Proiect „România-Diaspora” 2019.

Vor evolua artiști din țară și Republica Moldova.
Din program:
-Lansare proză – profesor, scriitor – membru al Uniunii Scriitorilor din România, editor, jurnalist, pictor Doina Iovănel Spineanu – Timișoara;
-Recital de poezie – dr. Costin Podgoreanu;

-Recital de muzica vocal-instrumentală – lect. univ. dr. Mirela Voicu, lect. univ. dr. Andreea Bratu, lect. univ. dr. Daniela Cojocaru, Facultatea de Arte Universitatea Ovidius Constanța; 
-Recital de muzica instrumentală – flaut – profesor Magda Ghilescu – Profesor corepetitor Anca Simionescu împreună cu elevi ai Colegiului de Artă Regina Maria;
-Recital de muzică instrumentală tradțtională – elev Berkant Gemil, membru al comunității tătare din localitatea Tuzla;
-Muzică pop operă – pr. Daniel Petrescu – Craiova;
-Vernisaj – Artist plastic, Mihaela Florescu-Tuzla;
-Muzica etno – prezentator – Reporter la Accent Tv, jurnalist, 
-Vlad Codreanu – invitat din Republica Moldova.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Cocaină pe ruta Băilești-Craiova-Timișoara

Închide