DE ACTUALITATE

„Istoria şi tradiţiile rromilor”, la Craiova

În perioada 5 – 7 aprilie, Ministerul Educaţiei Naţionale, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Dolj şi Asociaţia Partida Rromilor „Pro – Europa”, organizează, la Craiova, faza naţională a concursului şcolar „Istoria şi tradiţiile rromilor”, ediţia a XII-a.

Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, la ora 09.00, la Liceul de Arte „Marin Sorescu” Sunt aşteptaţi 40 de copii din toată ţara, 25 de cadre didactice însoţitoare şi şapte membri ai Comisiei Centrale.

La competiţie participă elevi din clasele a VI-a şi a VII-a, care studiază această disciplină în acest an şcolar, precum şi cei din cls. a VIII-a – a XII-a, care au studiat în anii anteriori materia respectivă.

Concursul este unul de excelenţă şi se adresează elevilor care au un interes deosebit pentru dezvoltarea competenţelor istorice, a celor sociale şi civice, a creativităţii, promovând, totodată, valorile istorice, culturale şi etnic rrome fundamentale, competitivitatea şi comunicarea interpersonală, dezideratele diversităţii istorice, etnice, lingvistice, culturale.

Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 7 aprilie, ora 15.30.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: