DE ACTUALITATE

Mărţişorul, inclus în patrimoniul UNESCO

Din 6 decembrie 2017

Împarte cu prietenii tăi

Liderul grupului PSD la Senat, Şerban Nicolae, a anunţat, în şedinţa de miercuri a Senatului, că la reuniunea Comitetului UNESCO, din Coreea de Sud, a fost aprobată includerea Mărţişorului în patrimoniul cultural al Organizaţiei.

Tradiţia Mărţişorului a fost inclusă în lista Patrimoniului imaterial al UNESCO a anunţat miercuri şi ambasadorul Adrian Cioroianu, reprezentantul României la acestă agenţie a Naţiunilor Unite.

Decizia a fost luată la reuniunea Comitetului pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii care a avut loc la Jeju.

„Dosarul a fost depus de România alături de alte trei țări – Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova – în care această frumoasă tradiție a primăverii există, cu unele diferențe de formă, dar în același spirit al celebrării renașterii naturii.

Astăzi, 6 decembrie a.c., la Jeju (Coreea de Sud), reuniunea Comitetului pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității a decis că tradiția Mărțișorului întrunește toate condițiile pentru a fi înscrisă pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Imaterial Mondial!”, a scris ambasadorul Adrian Cioroianu pe pagina sa de Facebook.

Mărţişorul este un obiect mic de podoabă legat de un şnur împletit dintr-un fir alb şi unul roşu şi este purtat de femei şi fete pe durata lunii martie, ca simbol al sosirii primăverii.

Împarte cu prietenii tăi

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Citește articolul precedent:
Sărbători de basm în ritm de dans

Slatina, 7 decembrie, ora 14.00

Închide