DE ACTUALITATE

Pact pentru protejarea femeilor de violenta domestica si viol

Mesajul europarlamentarului PSD, Viorica Dancila.

Împarte cu prietenii tăi
Plenary session week 43 2013 in Strasbourg - Climate change conference

Femeile Social Democrate, reunite in cadrul Scolii de Vara, organizata la Mamaia, au transmis astazi un mesaj ferm cu privire la sanctionarea violentei impotriva femeilor. 

In cadrul discursului sustinut la Scoala de Vara, presedinta OFSD, europarlamentarul Viorica Dancila, a sustinut ca este datoria femeilor social-democrate sa atraga atentia asupra oricaror forme de violenta impotriva femeilor si a propus fortelor politice un Pact pentru protejarea femeilor de violenta domestica si viol.

”Nu putem ramane indiferente in fata acestor manifestari violente impotriva femeilor! Cazurile care au tinut prima pagina a ziarelor din ultimele luni dovedesc clar ca avem nevoie de o dezbatere serioasa privind lupta pentru combaterea violentei domestice si agresiunilor sexuale comise asupra femeilor. Dar lucrurile nu trebuie sa se opreasca aici! Avem nevoie de solutii si actiuni concrete pentru a depasi aceasta situatie. Avem colege care lupta deja in Parlamentul Romaniei si in cel European pentru o legislatie cat mai buna si mai riguroasa pentru combaterea violentei domestice si a violului. Avem multe colege in administratia locala si centrala, care muncesc zi de zi pentru ca romancele noastre sa se bucure de mai multa siguranta, acasa, la locul de munca sau pe strada. Avem, de asemenea, si multe colege membre ale societatii civile, care depun eforturi pentru ca femeia din Romania sa nu mai sufere de pe urma agresiunilor de orice tip. Avem, iata, colege specialiste in toate domeniile importante. Haideti sa ne unim fortele, sa lucram impreuna pentru binele romancelor!

Aceste obiective trebuie sa fie deasupra luptei politice dintre partide, iar toti actorii politici din Romania trebuie sa inteleaga ca o societate moderna si dezvoltata nu lasa loc manifestarilor violente asupra femeilor” a spus presedinta OFSD.

Viorica Dancila a anuntat ca OFSD propune fortelor politice un Pact pentru protejarea femeilor de violenta domestica si viol.

”Este datoria noastra, a OFSD, sa propunem tuturor fortelor politice din aceasta tara un Pact pentru protejarea femeilor de violenta domestica si viol! Cerem o colaborare transpartinica pentru siguranta femeii din Romania!”, a afirmat Viorica Dancila.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
România la Târgul de Carte din China

România participă pentru prima data la Târgul Internaţional de Carte de la Beijing

Închide