DE ACTUALITATE

ȘTIRI ELECTORALE 15 SEPTEMBRIE ora 11:30

15 septembrie, ora 11.30

  • Candidatul PNL pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Vâlcea consideră că alegerile locale din acest an reprezintă cel mai bun moment de analiză a activităţii administraţiei publice din județ şi un bun prilej de resetare a acesteia. În opinia sa, falimentarea industriei şi lipsa unor investiţii noi în capacităţi de producţie industrială au redus volumul producţiei, numărul locurilor de muncă şi nivelul salarizării la un minim istoric. Cristian Buican a mai spus că lipsa investiţiilor eficiente în infrastructură, neadaptarea sistemului şcolar la nevoile tinerilor, lipsa  locurilor de muncă bine plătite au determinat o migraţie masivă a forţei de muncă, în special tânără, din judeţul nostru, în principalele centre industrializate ale ţării şi în străinătate. Conştientizând realitatea actuală, a mai subliniat candidatul PNL, formațiunea politrică pe care o reprezintă  are obligaţia de a câştiga alegerile locale din anul 2020 pentru a putea, prin reprezentanţii săi, să acţioneze prompt şi profesionist în vederea implementării unui program de reclădire pe baze moderne, sănătoase şi armonioase a judeţului Vâlcea.
  • Investiții strategice în turism; transformarea Mehedințiului în pol turistic național; o nouă strategie de promovare turistică  adaptată diferitelor culturi ale lumii; conectarea județului la fluxurile marilor tur-operatori europeni; crearea unei platforme online în care se vor prezenta toate obiectivele turistice ale județului și unde toți agenții economici din domeniul Horeca sau al industriei handmade își pot promova afacerile – sunt doar câteva dintre obiectivele pe care le regăsim în programul electoral al candidatului PMP la funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți, Ion Cupă. O altă prioritate o constituie stimularea unor investiții private noi prin: reevaluarea taxelor locale, implicarea de către autoritățile publice a agenților economici privați în toate proiectele de viitor ale județului, reducerea costurilor în funcționarea serviciilor publice, eliminarea birocrației necompetitive, promovarea oportunităților de investiții.
  • Alianța USR PLUS a început în județul Gorj campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie cu un amplu program electoral.  Unul dintre punctele principale din platforma  politică a candidatului la funcția de președinte al Consiliului Județean, Marius Hoară, vizează dezvoltarea domeniului schiabil de la Rânca prin colaborare intracomunitară cu județul Vâlcea și unirea acestuia cu domeniul schiabil Vidra, rezultând unul dintre cele mai mari și atrăgătoare domenii schiabile din Europa. Un alt obiectiv pe care îl are în vedere candidadtul USR PLUS, Marius Hoară, îl constituie promovarea și protejare moștenirii culturale lăsate de Constantin Brâncuși în Gorj prin evaluarea de specialitate a operelor, ghidaj turistic, proiecția luminoasă a operelor pe timp de noapte, introducerea ansamblului Calea Eroilor din mun. Tg.Jiu în Patrimoniul Mondial UNESCO și preluarea drepturilor de autor, se arată într-un comunicat de presă.
  • Candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, dorește să îmbunătățească situația parcărilor din Craiova prin implementarea modelului din Sectorul 4 al Bucureștiului, mai exact prin parcări supraetajate. Aceasta a explicat că parcările de acest gen au un cost redus, dar și un avantaj estetic considerabil. Amplasamentele viitoarelor parcări supraetajate au fost deja identificate, urmând ca, dacă va obține un nou mandat,  să fie puse în practică, după cum a explicat Lia Olguța Vasilescu. PSD le reamintește craiovenilor că, în ultimii 8 ani, peste 30.000 de locuri de parcare au fost amenajate în municipiu, atât prin investiții de modernizare a străzilor, cât și prin refacerea asfaltului în cvartalele de blocuri.
%d blogeri au apreciat: