DE ACTUALITATE

ȘTIRI ELECTORALE 16 SEPTEMBRIE ora 16:30

16 septembrie, STIRI ELECTORALE, ORA 16.30

Cristian Buican,candidatul PNL pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Vâlcea consideră că alegerile locale din acest an reprezintă cel mai bun moment de analiză a activităţii administraţiei publice din județ şi un bun prilej de resetare a acesteia. În opinia sa, falimentarea industriei şi lipsa unor investiţii noi în capacităţi de producţie industrială au redus volumul producţiei, numărul locurilor de muncă şi nivelul salarizării. Cristian Buican a mai spus că lipsa investiţiilor eficiente în infrastructură, neadaptarea sistemului şcolar la nevoile tinerilor, lipsa locurilor de muncă bine plătite au determinat o migraţie masivă a forţei de muncă, în special tânără, din judeţul Vâlcea, în principalele centre industrializate ale ţării şi în străinătate. Conştientizând realitatea actuală, a mai subliniat candidatul PNL, formațiunea politică pe care o reprezintă  are obligaţia de a câştiga alegerile locale din acest an pentru a putea, prin reprezentanţii săi, să acţioneze prompt şi profesionist în vederea implementării unui program de reclădire pe baze moderne, sănătoase şi armonioase a judeţului Vâlcea.

————————————————

Investițiile strategice în turism și transformarea Mehedințiului în pol turistic național sunt priorități ale candidatului Partidului Mișcarea Populară la președinția Consiliului Județean, Ion Cupă. Programul său  electoral prevede și o nouă strategie de promovare turistică și conectarea județului la fluxurile marilor tur-operatori europeni, crearea unei platforme online în care se vor prezenta toate obiectivele turistice din Mehedinți și unde toți agenții economici din domeniul Horeca sau al industriei handmade își pot promova afacerile. De asemenea candidatul PMP, Ion Cupă, își propune valorificarea economică a întregului potential al Dunarii  și noi parteneriate de investiții.

——————————————————

Alianța USR PLUS organizează, astăzi, de la ora 18.00, acțiunea-manifest ”Cărămidă cu cărămidă, reconstruim Craiova”, în fața ”Cartierului Chinezesc”, de pe Bulevardul Caracal. Evenimentul încearcă să atragă atenția asupra unuia dintre eșecurile actualei administrații care a promis proiecte și a livrat ruine, se arată într-un comunicat. Alianța USR PLUS își propune ca după preluarea administrației Craiovei, prin votul cetățenilor de pe 27 septembrie, să ofere soluții pentru a recupera și valorifica investițiile începute pe banii contribuabililor. Acest lucru este posibil cu o administrație care să lucreze în interesul cetățeanului, nu a intereselor de partid, se mai menționează în comunicatul Alianței USR-Plus Dolj.

————————————

Candidatul PSD la Primăria Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, dorește să îmbunătățească situația parcărilor din municipiu prin implementarea modelului bucureștean, cu parcări supraetajate. Aceasta a explicat că parcările de acest gen au un cost redus, dar și un avantaj estetic considerabil. Amplasamentele viitoarelor parcări supraetajate au fost deja identificate, urmând ca în noul mandat să fie puse în practică, a mai spus Lia Olguța Vasilescu. Într-un comunicat, se precizează că, în ultimii 8 ani, peste 30.000 de locuri de parcare au fost amenajate în Craiova de către echipa PSD aflată la Primărie, atât prin investiții de modernizare a străzilor, cât și prin refacerea asfaltului în cvartalele de blocuri.

—————————-

Candidatul Pro România la funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj, Florinel Stancu, declară că în județ încă nu au început procesele pentru o economie durabilă, care să reducă radical emisiile în atmosferă. Pentru asta este necesar un efort excepţional, începând de la eficienţa sistemelor de transport şi a clădirilor publice până la implicarea persoanelor fizice şi întreprinderilor din judeţ, arată într-un  comunicat Florinel Stancu. Un pas înainte pentru o producţie durabilă de energie electrică va fi construirea celui mai mare parc de panouri fotovoltaice. Candidatul Pro România la președinția Consiliului Județean Dolj susține că va încuraja transportul public şi pe cel electric. De asemenea va pune la dispoziţia locuitorilor judeţului servicii de consultanţă gratuită pentru a completa dosarul ce trebuie depus în vederea accesării fondurilor nerambursabile pentru eficientizarea energetică a locuințelor.

%d blogeri au apreciat: