Connect with us

National

Ea este Alexia, copila căreia doctorii din Iași i-au replantat brațele după o operație de 20 de ore

Published

on

Alexia a primit o nouă viață, după ce medicii din Iași au reușit să-i replanteze ambele brațe, amputate în urma groaznicului accident de la Pașcani. Nu mai puțin de 11 medici au făcut un efort colosal, întins pe durata a 20 de ore.

Alexia are 15 ani și este membră a ansamblului folcloric implicat în accidentul din noaptea de vineri spre sâmbătă, când un autocar în care se aflau 35 de persoane, din care 15 adolescenți, s-a răsturnat la Pașcani din motive încă necunoscute.

27 de persoane au fost rănite în urma accidentului și au fost transportate la spital, iar două dintre acestea, tinerele Alexia și Elena, erau grav rănite.

Cazul Alexiei a fost de-a dreptul cutremurător, întrucât medicii au fost nevoiți să-i amputeze ambele brațe.

A intra însă pe mâna doctorilor de la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași, iar aceștia au reușit, realmente, o minune.

Primul care a anunțat miracolul a fost chiar tatăl adolescentei, care a venit într-un suflet de la Londra, unde se afla la muncă, pentru a fi alături de fiica lui.

”Dragii mei, doresc să vă anunț că rugămințile voastre către bunul Dumnezeu au dat rezultate. Minunea s-a întâmplat.

Alexia tocmai a ieșit din operație. Operația este reușită, după aproape 20 de ore. Are ambele brațe la loc. Totul va fi bine”, a scris Florin Tudose, tatăl copilei, pe pagina sa de Facebook, în miezul nopții de sâmbătă spre duminică.

Tatăl Alexiei a postat și un clip cu fiica sa, în care aceasta cântă o piesă, în cadrul unui festival, potrivit Ziarului de Iași. 

Alexia se va recupera în proporție de 85%

Medicii conduși de doctorul Sidonia Susanu au reușit un adevărat miracol duminică dimineață, când au terminat operația care s-a întins pe perioada a 20 de ore și în urma căreia i-au replantat Alexiei ambele brațe, amputate în urma accidentului de sâmbătă, de la Pașcani.

Din echipa medicală au făcut parte trei medici anesteziști, doi medici ortopezi, cinci medici chirurgi plasticieni, dar și un număr foarte mare de asistente, infirmiere și brancardieri.

“Din fericire, până în acest moment, putem spune că intervenția chirurgicală a fost un succes. S-a reușit replantarea celor două membre superioare, unul amputat, iar celălalt devascularizat. Fetița este în prezent detubată, respiră singură și prognosticul este unul bun.

Va mai avea nevoie de intervenții chirurgicale de reconstrucție ulterioară și de acoperire a defectelor cutanate ale membrului superior drept”, a declarat medicul primar Sidonia Susanu.

“După finalizarea acestor intervenții, cu un program susținut de kinetoterapie, și fizioterapie în mod particular, recuperarea va fi în procent de aproximativ 85%”, a mai spus doctorul.

sursa: stirileprotv.ro

ULTIMA ORĂ

National7 ore ago

Ajutor financiar pentru Complexului Energetic Hunedoara

Guvenul va aloca mâine, în cadrul unei şedinţe extraordinare, un ajutor financiar Complexului Energetic Hunedoara. Premierul Marcel Ciolacu a fost...

National7 ore ago

Ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei vor fi plătite în prima parte a lunii octombrie

Ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei vor fi plătite în prima parte a acestei luni. Potrivit Ministerului...

National7 ore ago

Nou pachet de servicii medicale pentru persoanele cu autism

Copiii și adulții diagnosticați cu tulburări din spectrul autist vor putea beneficia de servicii de psihoterapie, consiliere psihologică clinică, psihopedagogie...

crop farmer showing money in green summer field in countryside crop farmer showing money in green summer field in countryside
National7 ore ago

Salariul de bază minim brut majorat la 3.300 lei lunar

Salariul de bază minim brut pe țară se majorează de astăzi la 3.300 lei lunar, ceea ce reprezintă o creștere...

Regional14 ore ago

Dolj: Acțiuni ale polițiștilor pentru respectarea regimului legal de viteză

În ultimele 48 de ore, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au organizat și executat acţiuni de...

Regional14 ore ago

Craiova: Programul manifestărilor dedicate Parcului „Nicolae Romanescu”, la aniversarea a 120 de ani de la inaugurarea sa (foto)

Astăzi, 1 octombrie, continuă manifestările dedicate aniversării a 120 de ani de la inaugurarea Parcului „Nicolae Romanescu”. Craiovenii au ocazia...

Info Trafic15 ore ago

Restricții de circulație – transporturi agabaritice

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, astăzi, începând cu ora 20.00, se vor efectua 5 transporturi agabaritice...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

%d blogeri au apreciat: