DE ACTUALITATE

16 milioane lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina

Consiliul Judeţean Olt a alocat, la aprobarea bugetului pentru anul 2019, peste 16 milioane de lei pentru investiţii în reabilitări şi dotări la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, potrivit preşedintelui instituţiei, Marius Oprescu.

Din cei 16 milioane de lei pentru investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, se vor continua lucrările de refacere a unei foste creşe în care va fi mutată secţia Psihiatrie, se vor continua lucrările de reabilitare la blocul medical, se va realiza o pasarelă între mai multe corpuri de clădire ale unităţii medicale şi se vor scoate la licitaţie lucrările de reabilitare termică a corpului central şi de finalizare a reabilitării blocului materno-infantil.

Tot din fonduri de la Consiliul Judeţean Olt, spitalul din Slatina va achiziţiona aparatură, echipamente medicale şi mobilier pentru secţiile reabilitate.

Consiliul Judeţean Olt a mai alocat spitalului din Slatina alţi aproximativ patru milioane lei pentru cheltuieli curente, respectiv pentru sporul de hrană al angajaţilor din sănătate.

Fondurile alocate în acest an pentru investiţii sunt de peste 30 de milioane lei şi vor putea fi suplimentate cu sume din excedentul bugetar, iar cea mai mare parte a sumelor sunt direcţionate către investiţii în sănătate, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru Spitalul de Psihiatrie Schitu-Greci şi pentru Policlinica Veche din Slatina. Din sumele de investiţii sunt alocate fonduri şi pentru construcţia unor căsuţe pentru copii instituţionalizaţi din Caracal.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: