DE ACTUALITATE

Atentie! Sticlele de plastic adăpostesc colonii de bacterii

Agenţii patogeni adunaţi pe plasticul sticlelor, invizibili ochiului uman, pot fi foarte periculoşi pentru sănătate.

Împarte cu prietenii tăi

Cei mai mulţi dintre noi refolosim sticlele de plastic. Se pare că acest obicei este extrem de nociv şi ne poate îmbolnăvi. Experţii medicali ne recomandă să nu refolosim sticlele de plastic, deoarece ele reţin colonii întregi de bacterii periculoase, cu toate că sunt spălate.

Agenţii patogeni adunaţi pe plasticul sticlelor, invizibili ochiului uman, pot fi foarte periculoşi pentru sănătate. Acest detaliu a fost intens discutat de-a lungul anilor, încă de la dezvăluirea lui din 2007 în revista Gastroenterologie Practică. Sticlele de plastic se uzează, astfel determinând deteriorarea materialului din care sunt făcute, mediu excelent pentru bacterii. Chiar şi sticlele de plastic care au fost fabricate special pentru a fi folosite în repetate rânduri pot prezenta un pericol, dacă nu sunt spălate corect sau prezintă mici zgârieturi sau crăpături. Un studiu ştiinţific arată că nici apa îmbuteliată în recipiente de plastic, nu ar fi aşa de pură cum credem. De vină este o toxină cu potenţial letal, prezentă în plastic şi absorbită de apă. Testele au descoperit urme de antimoniu, un element chimic folosit la realizarea de polietilenă tereftalat (PET), cel mai utilizat material în fabricarea recipientelor pentru băuturi.

Cel mai bine, lichidele sunt păstrate în recipiente din sticlă naturală sau din oţel inoxidabil, deoarece ori de câte ori sunt spălate, ele nu se deteriorează. Dacă totuşi doriţi să folosiţi un recipient uşor, optaţi pentru unul din polipropilenă, asa zisul plastic alb.

 

Sursa: Rador

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Test de personalitate. Ce spune animalul preferat despre tine

În funcţie de animalul tău preferat, vezi ce se spune despre personalitatea ta.

Închide