DE ACTUALITATE

Belgia si Olanda isi vor modifica granita!

Profitând de aceste probleme, acest „no man’s land” a devenit un veritabil paradis al vânzătorilor și consumatorilor de droguri.

Împarte cu prietenii tăi

Fluviul Meuse, care delimitează teritoriile Belgiei și Olandei potrivit unui acord din secolul al XIX-lea, și-a modificat cursul în ultimele decenii, motiv pentru care granița dintre aceste țări ar urma să fie retrasată în 2016, în baza unui document pe care îl vor aproba parlamentele celor două state, informează agerpres.ro

Belgia va ceda Olandei cele 14 hectare ale peninsulei Eijsder Beemden, care nu mai are legătură terestră decât cu Regatul Țărilor de Jos și în care autoritățile belgiene pot ajunge doar traversând cursul de apă și, implicit, teritoriul olandez. În schimbul acestei zone, total nelocuite, Belgia va primi patru hectare, tot fără locuitori, din actualul teritoriu al Olandei.

În 1843, când s-a fixat linia de demarcație dintre cele două țări, regiunea Eijsder Beemden era unită de teritoriul belgian, dar schimbările intervenite în parcursul fluviului au dus la actuala stare de fapt.

Discuțiile vizând soluționarea acestei probleme printr-un transfer de teritorii au început în urmă cu trei ani, când în zonă a fost găsit cadavrul unui om care fusese decapitat. Poliția olandeză nu putea efectua ancheta pentru că teritoriul era belgian, iar autoritățile belgiene aveau nevoie de un permis special din partea celor olandeze pentru a ajunge acolo.

Profitând de aceste probleme, acest „no man’s land” a devenit un veritabil paradis al vânzătorilor și consumatorilor de droguri.

 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Muzica, artisti, legenda: concertele anului 2016!

Queen & Adam Lambert, Lara Fabian, festivalul Metalhead Meeting si multe alte evenimente!

Închide