Fapt divers
Cel mai lung caltaboş din lume
47 de kg de ficat, 45 kg orez, aproape 55 kg de carne…
Cel mai lung caltaboş din lume – peste 208 metri – a fost realizat duminică, de o echipă de cinci bucătari din Oradea, în cadrul festivalului „D’ale porcului”, acesta depăşind recordul mondial anterior, la sângerete, realizat de oraşul Burgos din Spania.
În compoziţie s-au folosit 47 de kg de ficat, 45 kg orez, aproape 55 kg de carne – cap de porc, grăsimi sau carne seacă, două kg de piper, două kg cimbru, sare şi ienibahar.
Maţele s-au unit cu ajutorul a doi măcelari specializaţi, care au reuşit să ofere peste 200 de metri de intestine curate pentru realizarea recordului.
Caltaboşul a fost distribuit apoi, în bucăţi egale de câte un metru, aproximativ un kg, contra sumei de 15.00 de lei.