DE ACTUALITATE

Cetateni francezi si speologi romani blocati intr-o pestera din Alba!

Câțiva cetățeni francezi se află printre cei nouă speologi care au rămas blocați în peștera Huda lui Papară, aflată pe teritoriul satului Sub Piatră, comuna Sălciua din județul Alba, după ce o viitură a inundat, astazi, interiorul, ca urmare a unor precipitații abundente, anunta Agerpres.

Printre persoanele blocate s-ar afla și francezi, însoțiți de doi speologi experimentați din Cluj Napoca.

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea Alba, colonel Dorel Sofica, a declarat, pentru AGERPRES, că în interiorul peșterii vor intra doar speologi de la Salvaspeo, urmând ca la suprafață să fie organizat un grup de sprijin format din angajați ai ISU. Dorel Sofica a menționat că se deplasează spre Sălciua pentru a monitoriza situația.

Pentru a facilita accesul salvatorilor în peșteră, autoritățile locale au acționat cu un utilaj pentru decolmatarea drumului comunal 130 care face legătura între satul Sub Piatră și Huda lui Papară, afectat de precipitațiile abundente. Subprefectul Mihaela Albu a precizat că doi salvatori de la Salvaspeo Cluj și un echipaj de jandarmerie au reușit să străbată drumul cu o mașină de teren până la intrarea în peșteră.

Potrivit unui apel făcut la 112, în peșteră au rămas blocate nouă persoane, surprinse de debitul crescut al apei.

 

%d blogeri au apreciat: