DE ACTUALITATE

CJ Olt premiază performanța în educație

Elevii și profesorii îndrumători din județul Olt care au obținut rezultate deosebite la Olimpiadele naționale și internaționale de specialitate vor fi premiați de reprezentanții Consiliului Județean Olt. 114 elevi și 39 de dascăli vor primi premii în bani, valoarea totală a acestora fiind de 89.400 de lei. Festivitatea de premiere va avea loc în data de 9 noiembrie, în sala de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din municipiul Slatina. 

Consiliul Judeţean Olt va acorda premii individuale, în sumă de 5.000 lei, pentru trei elevi pentru performanţa de a se califica la olimpiadele internaţionale de specialitate. Trei elevi vor primi premii individuale, în sumă de 1.000 lei, pentru performanţa de a obţine locul I în cadrul Olimpiadelor naţionale de specialitate şi celor care s-au calificat în lotul lărgit la Matematică. Alte premii individuale, în valoare de 800 lei, se acordă pentru 11 elevi care s-au clasat pe locul II în cadrul Olimpiadelor naţionale de specialitate. Trei elevi vor fi premiaţi cu câte 600 lei după ce au obţinut locul III în cadrul Olimpiadelor naţionale de specialitate. Premii individuale, dar în valoare de 400 lei, primesc şi 32 de elevi care au câştigat menţiune sau premiul special şi s-au clasat până la poziţia a zecea în ierarhia naţională, în cadrul Olimpiadelor naţionale de specialitate. 

Un premiu de 6.000 lei este acordat de reprezentanţii Consiliului Judeţean echipei de handbal a Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, pentru ocuparea locului I în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, secţiunea Handbal. Din premiul total de 6.000 lei, fiecăruia dintre cei 12 membri ai echipei îi revine suma de 500 lei. Tot un premiu de 6.000 lei se acordă Corului „UNDA” al Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” Slatina, pentru obţinerea premiului special în cadrul Olimpiadei de Educaţie Muzicală. Corul este format din 40 de elevi, iar fiecărui membru al echipajului îi va reveni suma de 150 de lei, din premiul total de 6.000 lei. Şi echipa de fotbal a Liceului cu Program Sportiv Slatina va primi un premiu de 3.000 de lei, pentru ocuparea locului IV (menţiune) în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, secţiunea Fotbal. Din premiul total de 3.000 lei, fiecăruia dintre cei zece membri ai echipei îi va reveni suma de 300 lei.

De asemenea, reprezentanţii CJ Olt vor acorda premii şi profesorilor îndrumători ai elevilor care au ocupat locuri fruntaşe la Olimpiadele naţionale şi internaţionale de specialitate. Premii individuale, în valoare de 5.000 lei, se acordă celor trei dascăli îndrumători ai elevilor care s-au calificat la Olimpiadele internaţionale de specialitate, alte 36 de premii individuale, în valoare de 500 lei, acordându-se profesorilor îndrumători ai elevilor care au obţinut locurile I, II, III, menţiune şi s-au calificat până la locul al X-lea în ierarhia naţională.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: evenimentdeolt.ro

%d blogeri au apreciat: