DE ACTUALITATE

Cod Galben de inundații în trei bazine hidrografice

Hidrologii au emis, astazi, o atenționare valabila pana la miezul noptii.

Împarte cu prietenii tăi

Hidrologii au emis, astazi, o atenționare Cod Galben de inundații, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, valabilă până la miezul nopții, pe râuri din trei bazine hidrografice, de pe raza a 7 județe din centrul și nord-estul țării.

Conform Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), între orele 11,00 — 00,00, se vor înregistra scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, pe râurile din bazinele hidrografice: Olt (sector aval confluență Râul Negru — Sebeș Olt), Râul Negru și afluenții mici ai Oltului din județele Covasna, Brașov și Sibiu, Prahova — bazin superior, Teleajen — bazin superior (județul Prahova) și Trotuș — bazin superior și afluenți (județele Harghita, Neamț și Bacău).

Totodată, fenomene hidrologice similare se pot produce cu probabilitate mai mare și pe unele râuri mici din județele Brașov și Bacău.

INHGA precizează că, începând de vineri, ora 11,00, nu mai este în vigoare avertizarea hidrologică Cod Galben emisă pentru celelalte bazine hidrografice.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Restricţii de circulaţie în zona “Extensiv”

Restricţia temporară de circulaţie rutieră se impune pentru desfăşurarea partidei de fotbal dintre CSU Craiova şi FC Petrolul.

Închide