DE ACTUALITATE

Comisia Europeană permite statelor membre să prelungească termenul limită pentru depunerea cererilor unice

Comisia Europeană permite statelor membre să prelungească cu o lună termenul limită pentru depunerea cererilor unice.

Împarte cu prietenii tăi

Comisia Europeană permite statelor membre să prelungească cu o lună termenul limită pentru depunerea cererilor unice, aferente Campaniei 2017, după ce mai multe țări au solicitat acest lucru. Anunțul a fost făcut  chiar de Comisarul European pentru Agricultură, Phil Hogan.

Măsura se aplică tuturor  cererilor, atât celor de plăți directe către agricultori, cât și celor de finanțare în cadrul programelor naționale de dezvoltare rurală, ambele fiind finanțate prin alocările acordate fiecărei țări UE în cadrul Politicii Agricole Comune.

„Țările care doresc să prelungească termenul de depunere, până la 15 iunie, au acum posibilitatea să o facă”, a declarat  Phil Hogan, conform unui comunicat al Comisiei Europene.

Pe de altă parte, ministrul român al Agriculturii, Petre Daea, a declarat în mai multe rânduri că  fermierii vor putea să-și depună cererile de plată doar până la  15 mai: „Am primit solicitări să prelungim termenul, pentru că unii au motivat că nu stiu să depună cererea și își așteaptă copiii care sunt în străinatate. Am spus că nu admitem sub nicio formă depășirea termenului de 15 mai” a afirmat Petre Daea.

Marii fermieri însă, cred că ministrul Agriculturii va trebui să accepte prelungirea termenului de depunere, dacă fermierii nu se prezintă până la data limită anunțată, 15 mai.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Dezinsecție la Giurgiu

Lucrări de dezinsecție terestră pe raza municipiului Giurgiu

Închide