DE ACTUALITATE

Conferința „Savanții României”

Muzeul Olteniei, prin Secţia de Ştiinţele Naturii, organizează o nouă serie de expuneri și videoproiecții cuprinse în proiectul cultural-educativ MUZEUL – O ŞCOALĂ ALTFEL, finanțat de Consiliul Județean Dolj.

Este vorba de a II-a ediție a conferinței „SAVANȚII ROMÂNIEI – GENII INOVATOARE ÎN ȘTIINȚE BIOLOGICE, EDUCAȚIE ȘI CULTURĂ”, la care sunt invitați să conferențieze dr. Angela Petrescu și dr. Iorgu Petrescu, cercetători cu un bogat palmares științific și cultural-educativ, din cadrul Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București. Domniile lor vor expune, prin mijloace multimedia, detalii despre viața și activitatea de cercetare neîntreruptă a savanților VICTOR BABEȘ și ION CANTACUZINO, două figuri ilustre ale biologiei și medicinei de la începutul secolului trecut.

Conferința se va desfășura la Secția de Științele Naturii, marți 16 aprilie, între orele 10:00 – 12:00 și 12:30 – 14:30, și miercuri, 17 aprilie, începând cu ora 10:30.

Manifestarea urmărește readucerea în atenția publicului a personalităților științifice care, prin studiile și abnegația lor, au adus contribuții majore omenirii și României și care au fost și pot fi încă repere pentru generațiile viitoare.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Festivalul „Tradiție și culoare“ la Galeriile „Cromatic“ din Craiova

Închide