DE ACTUALITATE

Coronavirus: Patriarhul Daniel i-a mulţumit Papei Francisc pentru donaţia făcută Spitalului din Suceava

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, i-a mulţumit ieri Papei Francisc pentru donaţia făcută Spitalului din Suceava.

„În după amiaza zilei de 23 aprilie 2020, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis o scrisoare de mulţumire adresată Sanctităţii Sale Papa Francisc pentru darul făcut de acesta Spitalului Judeţean ‘Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Donaţia, constând în cinci ventilatoare pulmonare, 200 de combinezoane, 900 de măşti FFP2 şi 5000 de măşti sanitare, a fost oferită în contextul în care sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe este una foarte importantă pentru Papa Francisc, care a primit la botez şi numele de Jorge (Gheorghe)”, informează Agenţia Basilica a Patriarhiei Române.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti a anunţat, pe Facebook, că Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pentru bolnavii de COVID-19 din România.

„Papa Francisc însoţeşte cu rugăciunea şi caritatea bolnavii de COVID-19 din România, îmbrăţişând în mod ideal, totodată, familiile lor şi întregul personal medical care continuă să lupte împotriva pandemiei. În mod semnificativ, chiar de ziua sa onomastică, pontiful a trimis diverse materiale medicale, printre care cinci ventilatoare pulmonare, Spitalului din Suceava, cel mai mare focar de infecţie cu noul coronavirus din România. Alte materiale sanitare au fost trimise în aceeaşi zi de Sfântul Părinte în Italia şi Spania. După cum se ştie, alături de numele Mario, Papa Francisc a primit la botez şi numele Jorge (Gheorghe)”, informează site-ul Vatican News.

Potrivit sursei citate, materialele sanitare – cinci ventilatoare pulmonare, două fiind de ultimă generaţie, 200 de combinezoane, 900 de măşti FFP2 şi 5.000 de măşti sanitare – au fost procurate prin grija cardinalului Konrad Krajewski, responsabilul cu activitatea caritabilă a Papei.

Autorităţile române au salutat joi gestul Papei Francisc de a dona cinci ventilatoare pulmonare şi materiale medicale Spitalului Judeţean din Suceava necesare pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Iniţiativa Sfântului Scaun, anunţată joi, demonstrează, potrivit MAE, „solidaritatea Sanctităţii Sale cu România în eforturile susţinute de gestionare a pandemiei de COVID-19 la nivel naţional şi demonstrează relaţiile excelente şi cooperarea foarte bună dintre România şi Sfântul Scaun, în contextul celebrării, în acest an, a 100 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre cele două state”.

AGERPRES

%d blogeri au apreciat: