DE ACTUALITATE

Creste numarul victimelor din Nepal

Numărul celor care şi-au pierdut viaţa a trecut de 3 mii 300. Cei patru români aflaţi pe Everest sunt bine.

Împarte cu prietenii tăi

                  Echipe de salvare din întreaga lume continuă să sosească în Nepal, unde situaţia este disperată la două zile de la devastatorul cutremur de sâmbătă. Numărul celor care şi-au pierdut viaţa a trecut de 3 mii 300. Sunt de asemenea peste 6 mii 500 de răniţi şi zeci de mii de supravieţuitori nevoiţi să-şi petreacă a doua noapte la rând în corturi. France Presse relatează că autorităţile par copleşite de lipsa apei şi a hranei, în timp ce spitalele au nevoie urgentă de medicamente. Sunt probleme şi în alimentarea cu energie electrică şi restabilirea comunicaţiilor şi nu se poate ajunge din cauza drumurilor blocate de dărâmături sau de alunecările de teren în multe comunităţi izolate, în care trăiesc 6 milioane de oameni.

În paralel continuă eforturile de evacuare şi a alpiniştilor, surprinşi de cutremur şi avalanşele care au urmat în Munţii Himalaya. Alex Găvan scrie în această dimineaţă pe Twitter că au fost trimise trei elicoptere. El şi alţi trei români aflaţi pe Everest sunt bine, după cum a anunţat la Radio România Actualităţi vicepreşedintele Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă, Marius Gane:


Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Decizie a Inspectiei Judiciare

Inspecţia Judiciară a constatat că Traian Băsescu şi Elena Udrea, au afectat prestigiul şi independenţa justiţiei, prin afirmaţiile făcute recent...

Închide