DE ACTUALITATE

DN6 Alexandria-Craiova va fi reabilitat cu bani europeni

Comisarul european Corina Cretu: „Durata transportului se va reduce o treime”.

Împarte cu prietenii tăi

Comisia Europeană a aprobat astăzi, 15 decembrie 2015, fazarea proiectului „Reabilitarea DN6 Alexandria – Craiova”.

CE a aprobat fazarea proiectului „Reabilitarea DN6 Alexandria – Craiova”, ceea va permite
finalizarea lucrărilor prin asigurarea cofinanțării primei etape din fondurile disponibile pentru 2007-2013, în timp ce faza a II-a va fi cofinanțată în perioada 2014-2020.
Proiectul prevede reabilitarea, în total, a 127 de kilometri de drum național. 75% din lucrări urmează să fie realizate în prima fază, cofinanțarea europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, fiind de 47,4 milioane de euro. Valoarea totală a proiectului este de 156,9 milioane de euro.

cretuLa semnarea deciziei privind aprobarea fazării acestui proiect major de infrastructură din România, Corina Crețu a declarat: „La finalizarea lucrărilor de reabilitare a drumului național care leagă orașele Craiova și Alexandria, cei peste 1,6 milioane de locuitori din județele Dolj, Olt și Teleorman vor avea condiții mai bune și mai sigure de transport. Durata transportului între cele două orașe se va reduce cu o treime, astfel că locuitorii din Craiova şi Alexandria, ca şi alţi transportatori, vor putea să parcurgă această distanță în circa 100 de minute. Conform proiectului, lucrările de reabilitare a acestui drum național urmează să fie finalizate până la 30 octombrie 2017.”
Cererea de fazare a proiectului major de infrastructură ”Reabilitarea DN6 Alexandria – Craiova” a fost trimisă de autoritățile române la 30 septembrie 2015.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
SUA si aliatii „lovesc ISIS mai puternic decat niciodata”

Fiind sezonul vacantelor, plutesc in aer multe intrebari in legatura cu posibilie atentate teroriste in preajma sarbatorilor.

Închide