DE ACTUALITATE

Dolj. Peste 5.300 de elevi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi să susţină Evaluarea Naţională

În unele centre de examen, numărul elevilor va fi egal sau chiar mai mic decât numărul membrilor din comisia de examen.

În Dolj, în acest an, peste 5.300 de elevi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi să susţină evaluarea naţională. În comparaţie cu anul trecut, sunt mai mulţi candidaţi, însă situaţia pe şcoli arată că, în unele centre de examen, numărul elevilor va fi egal sau chiar mai mic decât numărul membrilor din comisia de examen.

Unitatea şcolară din Dolj cu cei mai puţini elevi în clasa a VIII-a anul acesta este Şcoala Gimnazială Botoşeşti-Paia. Sunt doar trei elevi în ultimul an. O situație asemănătoare o întâlnim și în unități de învățământ din apropierea Craiovei. Managerii pun acest lucru pe seama faptului că mulţi părinţi preferă şcoli din Bănie. Spre exemplu la Liceul Tehnologic „Constantin Ianculescu” din Cârcea, anul acesta sunt doar zece elevi de clasa a VIII-a, după ce în 2018 au fost 15 elevi. Lista continuă cu Mischii unde sunt doar șapte elevi care ar urma să susțină Evaluarea Națională.

Copii puţini sunt şi în unele şcoli din Craiova. La Colegiul Energetic sunt doar 15 copii în clasa a VIII-a şi se pare că nu toţi vor ajunge la evaluarea naţională pentru că unii au probleme cu situaţia şcolară, în timp ce Liceul „Matei Basarab” din Craiova sunt 19 elevi. În Dolj, cei peste 5.300 de copii în ultimul an de gimnaziu, vor susţine evaluarea naţională în circa 150 de centre de examen.

Prima probă scrisă la Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a din anul şcolar 2018-2019 va avea loc în 18 iunie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Hypermarketuri din Oltenia amendate cu aproape jumătate de milion de lei (audio)

Închide