DE ACTUALITATE

Dubla lansare de carte Ioana Heidel la Craiova

Vineri, 4 noiembrie, ora 16.00, în sala ”Acad. Dinu C. Giurescu” a Bibliotecii Județene ”Alexandru și Aristia Aman” din Craiova, scriitoarea Ioana Heidel va lansa două volume: ”Mi-a plăcut culoarea. Pe urmele unei românce din Gabon, Africa” și ”Dincolo de orizont”. Sunt invitați să prezinte conf. univ. dr. Gabriela Rusu-Păsărin, conf. univ. dr. Gabriel Coșoveanu, scriitorii Mihai Duțescu și Petre Gigea-Gorun.

”Dincolo de orizont”, prima carte a Ioanei Heidel, este mai întâi de toate o autobiografie onestă, în care societatea comunistă, de la anii copilăriei autoarei până la plecarea în Germania, este descrisă când în note sobre, când luminată de razele îngăduitoare ale nostalgiei.

Subintitulat „roman”, volumul „Pe urmele unei românce din Gabon, Africa” aduce în prim-plan viaţa unui personaj feminin care trăieşte o experienţă liminară. După debutul cu ”Dincolo de orizont”, Ioana Heidel, trăitoare în acest moment în Germania, alături de un soţ european, are şanse să facă din experienţa vieţii ei tot atâtea romane interesante.

%d blogeri au apreciat: