DE ACTUALITATE

Europa înregistrează, în fiecare zi, un număr dublu de infectări cu coronavirus

Europa a ajuns să raporteze, în fiecare zi, un număr aproape dublu de cazuri noi, aproximativ 100.000, față de Statele Unite, care înregistrează peste 51.000 de infectări. OMS avertizează că evoluţia pandemiei de COVID-19 în regiune este îngrijorătoare, chiar dacă situaţia nu este similară cu cea din perioada martie-aprilie.

Austria a reintrodus obligativitatea purtării măștii de protecție în magazine și în mijloacele de transport în comun. Restaurantele și barurile se închid la ora 01.00, iar oamenii se pot întâlni cu alte persoane în spații deschise, atâta timp cât grupul nu este mai mare de 10 persoane.

Administraţia de la Paris a anunţat reinstituirea stării de urgenţă sanitară, pe teritoriul Franţei, începând din 17 octombrie, dar preşedintele Emmanuel Macron a dat asigurări că autorităţile nu au pierdut controlul asupra epidemiei de coronavirus. Au fost impuse restricţii de circulaţie între orele 21:00 şi 6:00 în regiunea Ile-de-France, inclusiv în Paris, şi în alte metropole.

Locuitorii capitalei britanice nu se vor mai putea întâlni sau socializa cu alte persoane decât cele cu care locuiesc împreună în interior. În spațiile publice, însă, rămâne în vigoare așa-zisa „regulă de șase” – oamenii se pot întâlni cu alte persoane în spații deschise, atâta timp cât grupul nu este mai mare de șase. Îndemnul general al autorităților britanice este acela de a evita călătoriile non-esențiale, deși barurile, restaurantele și magazinele vor rămâne deschise până la ora 22:00.

%d blogeri au apreciat: