DE ACTUALITATE

Fermierii au mai mult timp să-și valorifice tomatele

 

. S-a prelungit perioada de valorificare a tomatelor cultivate în spații protejate până la data de 15 iunie 2019.

Decizia a fost luată în contextul fenomenelor meteorologice nefavorabile manifestate în primăvara acestui an, care au afectat creșterea și dezvoltarea răsadurilor, precum și replantarea acestora.

Programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, cu ajutorul căruia producătorii agricoli din România sunt susținuți se află în al treilea an de implementare şi îşi propune să asigure necesarul de consum intern de tomate începând din luna mai și până în decembrie.

Pentru a beneficia de ajutorul de minimis de 3.000 de euro/an, fermierii trebuie să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1.000 mp, să obțină o producție de minimum 2 kg de tomate/mp, să valorifice minimum 2.000 kg de roşii, cantitate dovedită cu documente justificative, şi să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii.

La nivelul judeţului Dolj, 1.668 de legumicultori s-au
înscris doar în ciclul I al Programului Tomata. În ceea ce privește ciclul II
al aestui an, fermierii doljeni pot depune cereri de înscriere până pe 15
septembrie, pentru perioada de valorificare noiembrie – 20 decembrie.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Bătrân operat doar după ce rudele au cumpărat ser fiziologic

Închide