DE ACTUALITATE

Guvernul ceh își va depune demisia pe 29 noiembrie

Premierul a facut anuntul pe Twitter!

Împarte cu prietenii tăi

Guvernul Cehiei în exercițiu își va depune demisia la următoarea sa reuniune pe 29 noiembrie, a anunțat vineri pe Twitter premierul ceh Bohuslav Sobotka, deschizând calea unei noi administrații în urma alegerilor legislative din luna octombrie, relatează Reuters, potrivit Agerpres. 

Președintele ceh Milos Zeman intenționează să-l numească pe Andrej Babis în funcția de premier la începutul lunii decembrie.

Mișcarea populistă ANO, înființată și controlată strict de Babis, a câștigat alegerile, cu susținere atât de la dreapta, cât și de la stânga, cu promisiuni de reducere a taxelor și de înlocuire a politicienilor corupți, precum și prin apelurile de închidere a frontierelor UE și împotriva cotelor de refugiați în Uniunea Europeană.

Andrej Babis a anunțat la sfârșitul lunii octombrie, după o întrevedere cu președintele Milos Zeman, că va încerca să formeze un guvern minoritar în Cehia după ce a fost refuzat de celelalte formațiuni în discuțiile vizând crearea unei coaliții.

ANO a câștigat detașat alegerile legislative, dar restul partidelor au refuzat să sprijine un guvern care îl include pe miliardarul Andrej Babis, acuzat de fraudă.

Formațiunea lui Babis dispune de 78 de locuri din cele 200 ale camerei inferioare a parlamentului și are nevoie de o majoritate simplă pentru a obține votul de încredere. Un singur partid, KSCM (comunist), a anunțat că ar putea accepta un guvern minoritar.

 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Craiova Winter Bazaar 2017 incepe azi la Centrul Multifunctional

Targul are loc in perioada 25-26 noiembrie 2017.

Închide