DE ACTUALITATE

În Franţa, s-a încheiat astăzi starea de urgență sanitară

În Franţa, s-a încheiat astăzi starea de urgență sanitară și au intrat în vigoare o serie de măsuri de relaxare. Se redeschid stadioanele și hipodromurile pentru public, însă nu pot primi mai mult 5.000 de spectatori. Rămân închise până în septembrie cel puțin discotecile și cluburile de noapte.

Potrivit unei legi votate de parlament luna trecută, este menținută o perioadă de tranziție de patru luni, în care guvernul poate decide să impună noi restricţii, dacă situaţia sanitară se agravează.

Nu va mai fi aplicată însă sub nicio formă izolarea la domiciliu a întregii populații a țării, ci se va acționa țintit, cu măsuri la nivel local, prin testare masivă și izolarea persoanelor pozitive.

Autoritățile fac apel la prudență, pentru că virusul continuă să circule. Potrivit raportului săptămânal al Agenţiei de Sănătate Publică, în perioada 29 iunie-5 iulie numărul de cazuri confirmate, rata de incidenţă şi apelurile la urgenţă pentru suspiciune de COVID au crescut faţă de perioada anterioară.

Potrivit raportului, apariția de cazuri noi este efectul creşterii cu aproape 30% a testării față de săptămâna precedentă. Circulația virală rămâne la un nivel foarte scăzut în majoritatea teritoriului francez, fiind prezentă doar în trei regiuni unde autoritățile au situația sub control.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: