DE ACTUALITATE

Noaptea Muzeelor la Muzeul de Artă Craiova

Muzeul de Artă din Craiova marchează într-un mod inedit Noaptea Muzeelor.

  În acest an, la cea de-a XV-a ediție a evenimentului,  organizat de Rețeaua Națională a Muzeelor din Romănia, prestigioasa instituție de cultură craioveană propune proiectul ,,Un tablou, o poveste, o călăuză”, ce presupune încurajarea legăturilor dintre muzeu și școli.

Șaptesprezece ghizi voluntari selectați dintre elevii liceelor din Craiova și studenți de la Facultatea de Litere ai Universității din Craiova, tineri  pasionați de artă, vor fi prezenți în fiecare sală și vor prezenta colecția.

Formarea acestor ghizi a fost făcută de muzeografi în cursul proiectelor de pedagogie muzeală.

Proiectul are ca scop familiarizarea, conştientizarea importanţei colecțiilor galeriei de artă românească modernă și implicarea publicului în dialog cu tinerii ghizi urmărind  sensibilizarea acestuia la noul tip de abordare.

Ghizii voluntari vor purta costume specifice personajelor reprezentate în tablouri, costume din secolul al XIX-lea, iar în sălile unde sunt compoziții istorice vor purta uniforme militare.

Muzeul de Artă din Craiova va fi deschis de sâmbătă, 18 mai, ora 18.00  până duminică, 19 mai, ora  01:30 (ora anunțată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator).

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Pirelli se extinde pe încă şapte hectare la Slatina

Închide