DE ACTUALITATE

Peștera Muierii se modernizează

Autorităţile locale vor solicita fonduri europene.

Împarte cu prietenii tăi

Peştera Muierii este inclusă într-un proiect complex de modernizare.

Autorităţile locale de la Baia de Fier vor solicita fonduri europene pentru modernizarea traseului de vizitare al peşterii, instalaţie electrică modernă, săli de aşteptare la intrare şi la ieşire, sistem de monitorizare şi o alee de promenadă.

În această perioadă, Peştera Muierii se află în topul preferinţelor turiştilor, dat fiind faptul că foarte mulţi ajung în zonă atât pentru că s-a redeschis Transalpina, cât şi pentru Nedeia de la Polovragi.

Autorităţile locale au construit un nou pod peste râul Galben, fostul pod de la ieşire din Peştera Muierii fiind afectat de inundaţii în proporţie de 70-80%. Întreaga investiţie a fost suportată din bugetul local, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 500.000 de lei. De asemenea, a fost modernizată şi intrarea în peşteră, amenajat tavanul şi s-au făcut pavaje din piatră. Anul trecut a devenit funcţional şi grupul sanitar modern, investiţie de circa 150.000 de lei.

În poieniţa de la ieşirea din peşteră a fost amenajat un spaţiu comercial, de unde  turiştii pot achiziţiona atât produse alimentare, cât şi suveniruri.
În zona de agrement sunt amplasate şi căsuţe pentru cazarea turiştilor.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: pandurul.ro

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Personalitatea zilei: Natașa Raab!

Actrita de teatru si film, cantareata si prezentatoare de evenimente, a lansat o caseta audio impreuna cu Ansamblul Folcloric Maria...

Închide