DE ACTUALITATE

Prognoza meteo pentru noiembrie

Până pe 15-18 noiembrie, în schimb, temperaturile vor fi în continuare la fel de mari precum cele înregistrate în mijlocul lunii octombrie. Astfel că, în perioada 21-28 octombrie, regimul pluviometric va fi unul decitar.

Vor fi, în acest interval, zile extrem de călduroase, cu 25 sau chiar 26°C în special în sudul României. Cel mai cald va fi în județele Giurgiu, Teleorman, Ilfov, municipiul București, Ialomița, Dolj sau Olt. Cald va fi și în Banat, unde vor fi zile cu 24-25°C până pe 28 octombrie.

Și pentru perioada 28 octombrie – 4 noiembrie se anunță temperaturi mult mai ridicate față de normal. 20 până la 22°C vor fi în zilele cuprinse în acest interval în Banat, Oltenia și Muntenia. Cantitățile de precipitații nu vor fi deficitare, însă nu vor ieși din normal.

În perioada 4-11 noiembrie, căldura va continua să se instaleze în special în sudul, sud-vestul și vestul țării. Temperaturi mai mari față de valorile medii prognozate pentru primele zece luni din noiembrie se vor înregistra și în sudul Moldovei și estul Munteniei sau Dobrogea.

Săptămâna 21-28 octombrie 2019

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 28 octombrie-4 noiembrie 2019

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 4-11 noiembrie 2019

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval în toate regiunile, dar mai ales în sudul și sud-estul țării. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 11-18 noiembrie 2019

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare local în regiunile extracarpatice și apropiate de cele normale ale perioadei în rest.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: