DE ACTUALITATE

Program național de irigații (audio)

Prioritatea guvernului este de a creşte productivitatea prin invesţii în infrastructură

Împarte cu prietenii tăi

Programul naţional de reabilitare a infrastructurii naţionale de irigaţii din România, care se derulează pe o perioadă de 4 ani, vizează adaptarea agriculturii la schimbările climatice şi reducerea efectelor asupra producţiei agricole – susţine ministrul de resort, Petre Daea. El spune şi că prioritatea guvernului este de a creşte productivitatea prin invesţii în infrastructură, sisteme de irigiaţii şi echipamente agricole. Fondurile alocate prin acest program depăşesc 1 miliard de euro – conchide Petre Daea:


Ministrul agriculturii, Petre Daea, a mai spus că recent, Parlamentul României a adoptat legea prin care Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare va furniza apă, gratuit, tuturor beneficiarilor, ceea ce va conduce la creşterea numărului de cereri pentru apă de irigat şi implicit, de echipamente performante pentru irigat.

Sectorul agricol este cel mai mare angajator din România – consideră Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm. Excelenţa Sa apreciază că această ramură a economiei poate atrage mult mai mulţi parteneri internaţionali decât oricare alta şi poate oferi o viaţă mai bună pentru milioane de români. Hans Klemm:

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in România, Hans Klemm, a participat astăzi la un seminar despre reabilitarea sistemului de irigaţii şi oportunităţi de afaceri în domeniul agricol din România”, organizat de Ambasada Statului Israel în colaborare cu Ambasada Statelor Unite şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Necesitatea unei limbi străine (audio)

Comisia Europeană susţine dezvoltarea multilingvismului, ca mijloc de reducere a şomajului

Închide