DE ACTUALITATE

Proiecte cu fonduri europene pentru modernizarea transportului public din Craiova

Consiliul Local Craiova a aprobat, ieri, implementarea a trei proiecte cu fonduri europene care vor duce la modernizarea transportului public din oraş. Proiectele sunt  în etapa preliminară semnării contractului de finanţare, autorităţile locale dând asigurări că banii de la UE vor ajunge în Bănie. Suma totală, circa 196 de milioane de lei, adică peste 41 de milioane de euro, va merge însă mai mult spre modernizarea infrastructurii aferente transportului public de călători.

Primul proiect se referă la modernizarea depoului de tramvaie, al doilea la o extindere a sistemului de management al traficului, iar al treilea la reabilitarea a 1.400 m de cale dublă de rulare a tramvaiului, pe strada Henry Ford. În plus, unul dintre proiecte prevede şi achiziţionarea a 16 autobuze electrice. Partea de cofinanţare a primăriei la toate cele trei proiecte este de 3,7 milioane de lei, adică 787.000 de euro.

Concret, în cadrul acestui proiect vor fi achiziţionate 16 autobuze electrice, dar va fi extins și sistemul de management al traficului, prin integrarea în sistem a cinci intersecţii importante din Craiova, din care patru nesemaforizate. Este vorba de intersecţiile următoarelor străzi: Amaradia – Adolf Wadmann – George Enescu; Caracal – Gheorghe Chiţu; Fraţii Buzeşti – Alexandru Macedonski – Caracal; Alexandru Macedonski – Arieş; Alexandru Macedonski – Bujorului.

Ultimul proiect aprobat ieri se referă la transportul public cu tramvaiul. El are ca obiect reabilitarea a 1,4 km de cale dublă de rulare de pe strada Henry Ford. Proiectul mai prevede şi reabilitarea a trei staţii de redresare şi a echipamentelor aferente pentru alimentarea electrică a tramvaielor.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Șase staţii de desecare din sudul judeţului Olt ar putea fi reabilitate

Închide