DE ACTUALITATE

„Proiectul Oreste” – premieră la TNC

Teatrul Național „Marin Sorescu” anunță premiera spectacolului „Proiectul Oreste” / „PR013C7UL 0R3ST3”, după Euripide, regia Laurențiu Tudor, coregrafia Attila Bordás. Premiera spectacolului este programată joi, 17 noiembrie 2016, ora 17:00, la Sala „Ion D. Sîrbu” a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova. Din distribuție fac parte actorii Claudiu Mihail, Raluca Păun, Haricleea Nicolau, Cătălin Miculeasa, Laura Dumitrescu.

„Proiectul Oreste” este un spectacol produs de Compania Teatrulescu și susținut de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova prin Programul ProIndependența – Proiectul Freelancer, care își propune sprijinirea inițiativelor artistice independente. Distribuția spectacolului reunește atât actori ai Naționalului, cât și actori ai Companiei Teatrulescu. Adaptarea scenică este rezultatul unui proces colaborativ bazat pe textele antice „Oreste”, „Elena”, de Euripide, „Oreste 2.0” de Charles Mee și inserții de texte scrise de echipa artistică, urmând un proces de documentare riguros, adaptat necesității producției.

„Proiectul Oreste” este adaptarea piesei „Oreste” de Euripide, care aduce personajul antic Oreste în contemporaneitate, fără a denatura firul narativ propus de tragedia antică.  

          „Proiectul Oreste propune o paralelă între legea datoriei morale și legile și normele sociale. Ideea spectacolului vine să pună în evidență paradoxurile societății moderne prin intermediul textului antic. Sunt puse în funcțiune mecanismele supravegherii, astfel că Oreste și Electra sunt nu doar claustrați până la stabilirea verdictului, ci și sub supraveghere permanentă. Media joacă un rol crucial în contextul actual și ca atare, Apollo, exponentul divinității este reprezentat și el printr-o imagine asociată cu world wide web-ul, care se dovedește a căpăta în zilele noastre atributele divinului: este omniprezent, omniscient omnipotent. Spectacolul vorbește și despre consumerism, superficialitate și îndoctrinarea cu principii New Age, care nu fac decât „să ascundă gunoiul sub preș”, păstrând imaginea bună și făcând abstracție de esență.” (Laurențiu Tudor – regizor)

În luna noiembrie sunt programate spectacole cu Proiectul Oreste și pe 19, 23 și 27 nov. 2016.  Biletele se pot achiziționa de la Agenţia Teatrală a TNCMS sau online http://tncms.ro/bileteportal.php

* Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani!

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Prognoza meteo 10/11 noiembrie (audio)

Prognoza meteo cu meteorolog Mieta Colan

Închide