DE ACTUALITATE

Școlile din Drobeta-Turnu Severin și Breznița-Ocol, în scenariul galben

Creșterea ratei de infectare cu noul coronavirus a determinat autoritățile din orașul Drobeta-Turnu Severin și comuna Breznița-Ocol să decidă trecerea tuturor școlilor în scenariul galben.

Decizia a fost luată după ce incidența cazurilor a ajuns 1,65 la 1.000 de locuitori la nivelul orașului Drobeta-Turnu Severin și 1,51 în comuna Breznița-Ocol. În această situație, în toate școlile clasele vor fi împărțite în două grupe și elevii vor merge pe rând la cursuri.

Scenariul va fi valabil inclusiv în cazul elevilor din an terminal, care, până în aceste zile, desfășurau cursurile față în față cu dascălii. Trei unități școlare de la nivelul orașului Drobeta-Turnu Severin fac deja orele exclusiv online, din cauză că s-au descoperit mai mult de trei infectări în rândul elevilor.

Județul Mehedinți a înregistrat în ultimele zile un nou record de infectări, culminând cu raportarea unui maxim de 62 de cazuri în 24 de ore. 22 dintre acestea sunt la un cămin pentru îngrijirea persoanelor vârstnice din comuna Cireșu, unde 20 de beneficiari și doi angajați au fost testați pozitiv, restul de 40 de infectării fiind comunitare.

Rata de infectare la 1.000 de locuitori a crescut, în Mehedinți, de la 0,77 la 0,90, iar numărul persoanelor internate a ajuns la 106 din care zece la terapie intensivă.

%d blogeri au apreciat: