DE ACTUALITATE

Simona Halep: ”Sunt româncă și îmi plătesc taxele în România!”

Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, a dezvăluit că i-a propus acesteia să părăsească România, dar s-a lovit de refuzul ei categoric: „Acum câteva zile, am înțeles că a apărut într-un ziar din România o știre falsă, în care se spunea că Simona nu și-a plătit taxele. Unul dintre primele lucruri, pe care i le-am spus, acum 4 ani, a fost să își schimbe reședința, pentru a economisi bani din taxe. Fie Dubai, fie Monte Carlo. Mulți jucători fac asta, pentru a nu plăti impozite la fel de mari ca în țara lor”, a spus Darren Cahill, la Digi Sport.

”În acel moment mi-a aruncat o privire tăioasă, la fel cum o face uneori pe teren, și a spus: ‘Nici gând să fac asta!’ Nu am mai putut adăuga nimic. ‘Sunt româncă, trăiesc în România, îmi voi plăti taxele în România. Voi face așa cum e corect!’ Fiecare companie de management, care a intrat în contact cu Simona, i-a dat același sfat. Iar răspunsul ei a fost, de fiecare dată, același. Iar, apoi, vine un ziar să scrie știri false despre taxele ei…”, a mai spus Cahill.

În Monte Carlo, taxele pe venit sunt zero, în timp ce, în România, Simona Halep este nevoită să plătească 10% impozit pentru contractele de publicitate pe care le semnează; câștigurile provenite din turneele de tenis se impozitează în țara unde se desfășoară competiția respectivă.

Până în prezent, Simona Halep a adunat 36,5 milioane de dolari din premii la turneele de tenis pe care le-a jucat.

%d blogeri au apreciat: