DE ACTUALITATE

Sistemul de irigaţii de la Corabia va fi reabilitat cu 40 de milioane de lei

Va permite irigarea unei suprafeţe de 31.000 de hectare

Împarte cu prietenii tăi

Sistemul de irigaţii de la Corabia va fi reabilitat cu 40 de milioane de lei şi la finalul lucrărilor această infrastructură va permite irigarea unei suprafeţe de 31.000 de hectare, a anunţat vineri, la Corabia, directorul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), Florin Barbu, care l-a însoţit pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, într-o vizită de informare pe şantier.

La Terasa de irigaţii Corabia vor fi reabilitate trei staţii de repompare şi 52 de kilometri de canale, din care vor putea lua apă asociaţiile de udători din sudul judeţului Olt.

Potrivit ministrului Petre Daea, executantul lucrărilor de reabilitare a sistemului de irigaţii de la Corabia a spus că va scurta termenul punerii în funcţiune.

„E vorba de a urmări în fiecare zi executarea lucrărilor, eu aşa fac, urmăresc în fiecare zi cu directorul ANIF executarea lucrărilor. (…) Termenul este de 26 de luni, constructorul spune că va scurta acest termen de punere în funcţiune, vom urmări în aşa fel încât lucrările să intre în graficul de execuţie. Sunt bani (pentru investiţii în sistemele de irigaţii – n.r.) pentru două milioane de hectare. Acest program este susţinut bugetar cu 1,1 miliarde de euro şi se desfăşoară pe parcursul a patru ani, în aşa fel încât la sfârşitul anului 2020 să ajungem la 2,2 milioane de hectare”, a afimat ministrul.

Petre Daea a menţionat că se investeşte şi în infrastructura secundară de irigaţii, prin Planul Naţional de Dezvoltare Rurală, fiind depuse până în prezent 159 de proiecte de investiţii, în valoare de 159 de milioane de euro.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Parisul, blocat în contextul unor noi proteste

Multe magazine au fost baricadate pentru a se evita jafurile

Închide