DE ACTUALITATE

Soprana Daniela Popescu, la Royal College of Music

Soprana gorjeană Daniela Popescu va studia timp de patru ani la Royal College of Music din Londra, una dintre cele mai importante universităţi de muzică din lume, unde a fost admisă cu bursă.

Sosită la Târgu-Jiu pentru a participa la concertul de Crăciun al Orchestrei de Cameră „Lyra Gorjului”, dar şi pentru a-şi petrece sărbătorile alături de familie, tânăra de 17 ani a vorbit despre paşii pe care i-a parcurs pentru a ajunge să studieze la această instituţie de învăţământ, despre emoţiile pe care a trebui să le depăşească, precum şi despre oamenii care au ajutat-o să-şi îndeplinească visul.

În prezent, Daniela Popescu este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” din Bucureşti, unul dintre cele mai prestigioase colegii de muzică din ţară. În luna noiembrie, tânăra a participat la audiţiile pentru admiterea la Royal College of Music din Londra, reuşind să-i impresioneze pe membrii comisiei care a evaluat-o şi să fie anunţată că va studia cu bursă la una dintre cele mai importante instituţii de învăţământ de profil din lume.

Deşi este conştientă că nu-i va fi uşor din punct de vedere financiar, preferă să fie optimistă, considerând că în viaţă trebuie să rişti pentru a obţine ce vrei: „Este foarte scump să te întreţii acolo, dar totul depinde de bursa pe care o voi primi. Nu ştiu încă ce tip de bursă este dar voi afla până la sfârşitul acestei luni. În orice caz, cel mai mare tip de bursă care se poate primi este cel care acoperă taxa de şcolarizare care este de 9.000 de lire pe an; în rest, costurile de cazare, masă şi transport trebuie să fie acoperite de mine. Nu m-am gândit încă de câţi bani aş avea nevoie lunar. (…) Nu-mi place să mă gândesc la partea negativă pentru că, întotdeauna, dacă vrei să găseşti părţi negative, poţi să găseşti foarte multe aşa că cel mai bine este să fii optimist şi să continui să munceşti şi o să vezi ce-ţi rezervă viitorul. Trebuie să rişti!”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa(+foto): gorjeanul.ro

%d blogeri au apreciat: