DE ACTUALITATE

Strategii de dezvoltare locală

„DELICOM – Dezvoltare locală integrată sub responsabilitatea comunității”, un proiect pentru rromi

Împarte cu prietenii tăi

Trei Strategii de dezvoltare locală realizate şi  trei Asociaţii interetnice înfiinţate în comunităţile doljene Catane, Calopăr şi Coţofenii din Faţă sunt doar câteva din rezultatele proiectului „DELICOM – Dezvoltare locală integrată sub responsabilitatea comunității”, implementat de Asociația „Mereu pentru Europa” în parteneriat cu Asociația “CREDIS – Centrul de resurse pentru educație, dezvoltare și incluziune socială”. Seriozitatea şi experienţa tuturor celor care şi-au dat concursul la creşterea gradului de implicare al locuitorilor din aceste zone prin implementarea proiectului DELICOM au captat atenţia auditoriului prezent la Conferinţa Finală, ce a avut loc în data de 8 octombrie 2015.

În această perioadă au fost realizate campanii de informare care să conducă la creşterea responsabilităţii comunităţii în vederea dezvoltării locale, campanii de instruire în vederea înfiinţării unui ONG, sprijin pentru înfiinţarea celor trei asociaţii interetnice, instruire privind planificarea strategică şi suport pentru realizarea unor strategii de dezvoltare viabilă.

          Obiectivele proiectului:

  1. Creşterea gradului de participare a membrilor comunităţilor rurale interetnice din Catane, Calopăr şi Coţofenii din Faţă în ONG-uri cu scopul dezvoltării comunităţilor;
  2. Conştientizarea membrilor celor 3 comunităţi interetnice vizate în ceea ce priveşte responsabilitatea comunităţii pentru dezvoltarea locală;
  3. Creşterea gradului de implicare a membrilor celor 3 comunităţi în procesul de luare a deciziilor la nivel local;
  4. Sprijinirea celor 3 comunităţi rurale interetnice privind elaborarea strategiilor de dezvoltare locală în perspectiva anului 2020 menite să conducă la integrarea socio-economică a persoanelor de etnie romă.
Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Salon Stripa Beograd 2015 – cronica unui festival BD

Salon Stripa Beograd 2015 în viziunea lui Viorel Parligras

Închide