Connect with us

Sanatate & Life Style

Tortul „Tres Leches” – „Trei feluri de lapte”!

Desert tradițional din America Latină, tortul “Tres Leches” a câștigat o popularitate internațională extraordinară în ultimii ani.

Published

on

Desert tradițional din America Latină, tortul “Tres Leches” a câștigat o popularitate internațională extraordinară în ultimii ani. Și pe drept cuvânt: e un desert extrem de ușor de făcut chiar și de către cei nepricepuți, cu un blat pufos și însiropat cu un amestec de 3 tipuri de lapte plăcut aromat.

TIMPI DE PREPARARE

  • Timp de preparare: 20 min
  • Timp de gatire: 25 min
  • Gata in: 45 min

INGREDIENTE

Pentru blat
  • 5 ouă
  • 130 g zahăr
  • 115 g de unt topit și răcit
  • 200 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 fiolă esență de vanilie
Pentru siropul de lapte
  • 250 ml lapte
  • 400 ml lapte condensat
  • 400 ml lapte evaporat (făcut din 140 g lapte praf + 350 ml apă caldă)
Pentru decorat
  • 250 ml frișcă bătută
  • fructe proaspete/fulgi de cocos/coajă de portocale rasă etc.

Preîncălzește cuptorul la temperatură mare. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.

  • Începi, desigur, cu blatul. Adaugă praful de copt și sarea peste făină și amestecă-le ușor cu lingura. Într-un bol mare, freci untul topit cu zahărul, cu ajutorul unui mixer. Adaugă ouăle și esența de vanilie. Amestecă bine, până la omogenizare. Cerne, treptat, din făină, amestecând continuu până când o încorporezi.
  • Toarnă aluatul în tavă dinainte pregătită și dă la cuptor să se coacă aproximativ 25-30 de minute (dacă folosești o tavă din material metalic se va face chiar mai repede).
  • Între timp, ocupă-te de siropul de lapte. Într-un robot de bucătărie, toarnă apa caldă (atenție, ea nu trebuie să fie fierbinte) peste laptele praf și amestecă bine până la omogenizare. Într-un bol mare sau un vas înăltuț, combină cele 3 tipuri de lapte și amestecă-le cu ajutorul unei linguri.
  • Dacă blatul s-a răcit, înțeapă-l cu o furculiță din loc în loc (pe acolo va pătrunde siropul de lapte în blat.) Toarnă peste tot siropul, distribuind uniform. Lasă blatul să absoarbă siropul (aproximativ 2 ore va dura) apoi întinde frișca bătută cu ajutorul unei spatule. Decorează, după gust, cu fructe proaspete, fulgi de cocos sau orice altceva dorești și simți că se potrivește. Dă la frigider 1-2 ore, cel puțin.

sursa: retete.unica.ro