DE ACTUALITATE

Un polițist a fost rănit la Paris într-un atac cu armă albă în fața Catedralei Notre Dame

Cel puțin o mie de persoane se aflau în interiorul catedralei

Împarte cu prietenii tăi

Un polițist francez a deschis focul marți după-amiază asupra unui individ care a încercat să-l agreseze cu o armă albă pe esplanada Catedralei Notre Dame din Paris, transmit agențiile internaționale de presă. Cel puțin o mie de persoane se aflau în interiorul catedralei, potrivit unui purtător de cuvânt al monumentului.

Atacatorul de la Catedrala Notre Dame a strigat ‘Aceasta este pentru Siria’ (ministru)

Bărbatul care a atacat marți cu un ciocan polițiști la intrarea în Catedrala Notre Dame din Paris ‘a strigat ‘Aceasta este pentru Siria”, a declarat la fața locului ministrul francez de interne, Gerard Collomb, informează AFP.
‘Acesta era cineva care se prezenta drept student algerian, el avea asupra sa o carte de identitate a cărei veridicitate trebuie să o verificăm’, a afirmat ministrul în fața presei, precizând că agresorul, rănit după ce poliția a ripostat cu focuri de armă, avea de asemenea asupra sa ‘cuțite de bucătărie’.

Un polițist a fost rănit ușor marți după amiaza la intrarea în Catedrala Notre Dame de acest bărbat care l-a atacat cu un ciocan. Parchetul antiterorist din Franța a deschis o anchetă.

 

Cel puțin o mie de persoane se aflau în interiorul Catedralei Notre Dame din Paris, marți, puțin după orele 15:00 GMT, după ce un bărbat a agresat cu ciocanul un polițist, la intrarea în catedrală, potrivit unui purtător de cuvânt al monumentului, informează AFP.
‘Totul se derulează în calm, oamenii vorbesc, se roagă, își continuă vizita’, a declarat pentru AFP Andre Finot, responsabil pentru comunicații al Catedralei Notre Dame. ‘Așteptăm ordine din partea Prefecturii Poliției’ pentru a elibera căile de acces, a adăugat el.

Cu circa 13 milioane de vizitatori, pelerini și fideli pe an, această capodoperă a artei gotice este al doilea sit turistic cel mai frecventat din Franța, după Disneyland Paris, și primul monument istoric cel mai vizitat.
În medie, peste 30.000 de persoane intră acolo în fiecare zi și până la 50.000 de persoane în perioada de mare afluență.

Un polițist a fost agresat marți după amiaza la intrarea în Catedrala Notre Dame de un bărbat înarmat cu un ciocan. Conform unei surse de securitate, polițistul a fost ușor rănit, iar agresorul a fost rănit în zona toracelui după ce s-a deschis focul asupra lui.

sursa:agerpres.ro

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Politia a arestat inca o persoana in cazul atacului din Londra

Este suspectata de pregatirea unor actiuni teroriste

Închide