DE ACTUALITATE

Uzinele Sodice Govora își reduc activitatea

Aproximativ o sută de persoane urmează să fie disponibilizate de la jumătatea lunii mai de la Uzinele Sodice Govora, singurul producător de sodă calcinată din ţară.

Anunţul a fost făcut, astăzi, de conducerea companiei, care a explicat că este nevoită să reducă personalul cu 20% că din cauza creşterii, de la 1 ianuarie, a preţului la aburul industrial furnizat de CET Govora.

În plus, furnizorul a mai anunţat că după încheierea sezonului de termoficare va reduce livrările de abur cu 20% întrucât nu mai dispune de suficient cărbune. În consecinţă, Uzinele Sodice trebuie să-şi reducă activitatea, pentru a evita creşterea pierderilor financiare care ar putea duce la închiderea uzinei.

De cealaltă parte, liderul sindicatului din uzină, Adrian Mugioiu, susţine că deja este o lipsă acută de personal, iar o astfel de disponibilizare ar duce la oprirea completă a activităţii. El cere autorităţilor locale să intervină pentru a salva fabrica de la închidere, transmite corespondenta noastră Ana Maria Cârstea.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Vremea, 21/22 martie, în Oltenia (audio)

Închide