DE ACTUALITATE

Viorica Dăncilă: Este nevoie ca susținerea egalității de gen să se reflecte în alocările bugetare ale UE

Este nevoie ca susținerea egalității de gen să se reflecte în alocările bugetare ale UE

Împarte cu prietenii tăi

Comisia pentru Drepturile Femeii și Egalitate de gen din Parlamentul European a aprobat ieri, 14 iunie, proiectul de opinie formulat de eurodeputata Viorica Dăncilă, cu privire la Bugetul UE pentru 2017. Liderul delegației eurodeputaților social-democrați români susține că Uniunea Europeană trebuie să sprijine în mod direct programele menite să reducă fenomenul violenței împotriva femeilor și care promovează aplicarea principiului egalității de gen.
”Am atras atenția, în documentul aprobat de către Comisia pentru Drepturile Femeii și Egalitate de gen, asupra necesității ca alocările bugetare să reflecte susținerea principiului egalității de gen. De asemenea, am susținut că este important ca programele derulate prin fonduri structurale să fie dedicate promovării unei educații de calitate pentru femei și fete, antreprenoriatului feminin, creării de locuri de muncă pentru femei, dar și susținerii facilităților de creștere a copiilor.
Am cerut, totodată, alocarea de resurse pentru proiectul Daphne, proiect ce vizează problema violenței împotriva femeilor, precum și către Centrul European de Monitorizare a Violenței de gen. Din păcate, violența împotriva femeilor este un fenomen încă prezent în Europa.
Este important ca la nivelul alocărilor bugetare ale UE să se țină cont de problema violenței împotriva femeilor, o temă de maximă preocupare și pentru societatea românească. Am putut constata că femeile din România sunt încă în număr mare victime ale violenței, mai ales ale violenței domestice. Dincolo de măsurile care se iau în plan intern, susținerea de către UE a programelor menite să ajute femeile care se confruntă cu acest fenomen este extrem de importantă” a spus Viorica Dăncilă.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Eminescu să ne judece! (AUDIO)

Astăzi se împlinesc 127 de ani de la moartea poetului nepereche.

Închide