DE ACTUALITATE

Vremea în aprilie

Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării în cursul lunii aprilie, iar temperaturile se vor situa în general în jurul valorilor normale pentru acest interval, a transmis Administraţia Naţională de Meteorologie. Analiza se bazează pe estimările realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie.

În prima săptămână a lunii, valorile termice se vor situa în general sub cele specifice acestei perioade în regiunile extracarpatice şi la munte, dar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane din vestul şi nordul teritoriului. 

În săptămâna 8 – 15 aprilie, temperatura aerului va avea valori apropiate de cele specifice lunii aprilie în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile intracarpatice şi apropiate de cele normale pentru această perioadă în rest. 

Între 15 şi 22 aprilie, temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa în general în jurul celor specifice acestui interval. Precipitaţiile vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, cu posibilitatea unui uşor excedent local în regiunile sudice, dar şi a unui uşor deficit în nord-vestul teritoriului. 

Ultima săptămână din aprilie aduce de asemenea temperaturi în general în jurul celor specifice acestei luni în toată ţara, iar cantităţile de precipitaţii estimate vor fi deficitare în jumătatea vestică a teritoriului şi în general apropiate de cele normale ale perioadei în rest.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: