DE ACTUALITATE

Vremea în Oltenia: 29 februarie-6 martie 2016

Estimări 7-14 martie 2016

Împarte cu prietenii tăi

 

Estimarea evoluţiei vremii pentru intervalul 29 februarie-6 martie 2016

Ca o caracterizare generală pentru tot ansamblul săptămânii: vremea se va menține mai caldă decât normalul termic. Va ploua pe arii extinse în noaptea de luni/marți, în noaptea de joi/vineri și în zilele de vineri și duminică.

Distingem 2 intervale de prognoză:

Primul interval 29 februarie-2 martie 2016 (de luni până miercuri)

Vremea va fi mai caldă decât normalul termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări în noaptea de luni/marți când pe arii extinse va ploua. Izolat cantitățile de precipitații vor fi importante. În prima parte a zilei de marți și miercuri izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului va fluctua de la o zi la alta. Temperaturi maxime:  7…+18 grade. Temperaturi minime: 0…+9 grade. Cele mai scăzute valori vor fi în cursul dimineții de joi (cu temperaturi minime   -1…3 grade, izolat mai scăzute), iar cele mai ridicate marți (cu temperaturi maxime 13…18 grade). Noaptea și dimineața în zonele joase izolat va fi prezentă ceața.

Al doilea interval 3-6 martie 2016 (de joi până duminică)

Vremea se va menține mai caldă decât normalul termic, deşi temperatura aerului va scădea. Cerul va fi temporar noros. Pe arii exinse va ploua în noaptea de joi/vineri, vineri și duminică. Izolat, cantitățile de precipitații vor fi importante. Izolat, va ploua slab în prima parte a zilei de sâmbătă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului va fluctua de la o zi la alta. Temperaturi maxime: 8…16 grade. Temperaturi minime: 0…+9 grade. Noaptea și dimineața în zonele joase va fi prezentă ceața.

Valorile mai ridicate se vor înregistra în cursul zilei de joi (maxime 11…16 grade), iar valorile cele mai scăzute în cursul dimineţii de duminică, 6 martie (minime 0…+4 grade). Noaptea și dimineața izolat în zonele joase se va produce ceață.

Prognoza agrometeorologică pentru Oltenia (pentru 29 februarie-6 martie 2016)

Sub aspect termic, în acest interval va predomina o vreme mai caldă decât normalul termic. Temperatura medie diurnă a aerului va oscila între 5…12°C, abaterile termice pozitive fiind de 4…9°C, la nivelul întregului teritoriu agricol al Olteniei.

În cultura grâului de toamnă, rezerva de umiditate accesibilă plantelor pe profilul de sol 0-100 cm, se va încadra în limite optime, pe aproape întreg teritoriul agricol al Olteniei. În aceste condiţii, viţa de vie se vor afla în continuare în starea de repaus vegetativ, iar la pomii fructiferi va continua dezvoltarea mugurilor. În culturile de toamnă fazele de vegetație vor continua lent.

Apreciere privind evoluţia vremii pentru intervalul 7-14 martie 2016

Estimările actuale arată că:

vremea va deveni apropiată de normalul termic. Cerul va fi temporar acoperit în unele intervale de timp. Pe arii extinse, în intervalele 8-11 martie și 13-14 martie, va ploua și izolat în datele de 7 și 12 martie. Temperatura aerului va fluctua de la o zi la alta. Maxime termice între 3-13 grade. Cele mai ridicate valori vor fi în data de 7 martie cu maxime între 8-13 grade. Minimele de temperatură vor fi cuprinse între -1…5 grade. Cele mai scăzute valori vor fi în dimineaţa de 8 martie (cu minime între -1…4 grade). În unele nopți și dimineți izolat în zonele joase se va produce ceață.

 

 

DETALII AGRO PE PAGINILE DE INTERNET ANM ȘI RADIO OLTENIA

 

Buletin agrometeorologic realizat de Ion Marinică şi Victor Viorel Vătămanu

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Se schimbă legea vânzării

Închide