Connect with us

International

În 2021, doar 10% dintre români au participat la cursuri online

Published

on

Sursă imagine: unsplash.com/Maya Maceka

Cursurile online sunt o metodă foarte accesibilă pentru a învăța lucruri noi și pentru a aprofunda cunoștințele pe un anumit subiect. Mulțumită internetului, putem urma cursuri online într-o mulțime de domenii, indiferent de nivelul de specializare, având de asemenea posibilitatea de a obține calificări noi.

Pandemia mondială de coronavirus a restricționat și limitat interacțiunile dintre oameni, fiind nevoiți sau constrânși să recurgem la cursuri și materiale de studiu din domeniul online.

Potrivit Eurostat, în 2021, în ultimele trei luni de dinainte de sondaj, 27% dintre persoanele din Uniunea Europeană, cu vârste cuprinsă între 16 și 74 de ani, au apelat la cursuri online sau au utilizat materiale de studiu online, o creștere de aproximativ 4 procente față de anul precedent.%)

Cea mai mare pondere de persoane cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani, care au participat la cursuri online, a fost înregistrată în Irlanda (46%). Pe următoarele locuri se situează Suedia și Finlanda, ambele înregistrând o pondere de 45%, și Țările de Jos.

La capătul celălalt al clasamentului legate de învățarea din mediul online se află România (10%), Bulgaria (12%) și Croația (18%). 

Comparativ cu 2019, anul de dinaintea pandemiei, procentul persoanelor care folosesc mediul online pentru a învăța a crescut în aproape toate statele membre ale Uniunii Europene, singura excepție fiind România, unde a fost raporată o scădere de 4 puncte procentuale.

Persoanele care au apelat cel mai mult la mediul online pentru educație și dezvoltare profesională sunt tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani. Conform sondajului, 39% dintre aceștia au urmat un curs online și 44% au folosit materiale online pentru studiu, comparativ cu 23% și 27%, ponderile înregistrate de persoanele cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani, și cu 20% și 23%, procentele raportate de adulțiir cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani.

Oficiul European de Statistică a publicat această informație pe 24 ianuarie, Ziua Internațională a Educației.

Potrivit UNICEF, în prezent, 258 de milioane de copii și tineri nu merg la școală; 617 milioane nu știu să citească și să facă calcule matematice elementare; mai puțin de jumătate dintre fetele din Africa Subsahariană termină școala gimnazială, iar aproximativ patru milioane de copii și tineri refugiați nu merg la școală.

Sursă text: ec.europa.eu/eurostat