Connect with us

Evenimente

A început Postul Paștelui!

Published

on

Postul Paștelui interzice strict, timp de 40 de zile, alcoolul, cafeaua, țigările și alimentele de origine animală.

În această perioadă ai voie să consumi multe cereale, legume și fructe. Poți face mâncare de post din spanac, urzici, ștevie, broccoli, varză, zucchini, fasole, năut, linte, ovăz, orez, quinoa, soia, castraveți, salate, tofu etc.

Este recomandat ca în această perioadă să consumi multe cereale, legume și fructe. Femeile însărcinate și cele care alăptează nu sunt nevoite să postească. Dacă totuși postul nu le afectează sănătatea, biserica recomanda ca măcar câteva zile să se abțină de la preparatele care conțin produse de origine animală. Femeile însărcinate și cele care alăptează primesc această dezlegare tocmai pentru a le oferi copiilor toate vitaminele și mineralele de care au nevoie pentru a se dezvolta așa cum trebuie.

O altă categorie de persoane pentru care biserica oferă dezlegare de la post sunt copiii. În cazul acestora, până la vârsta de 7 ani, postul nu este necesar. Cu toate acestea, biserica îi sfătuiește pe părinți să îi învețe pe cei mici ce înseamnă postul, să le explice care sunt condițiile, asta pentru ca ei să înțeleagă exact care este rostul acestui ritual și să îl aplice atunci când vor crește. În cazul copiilor, biserica socotește că aceștia nu au păcate și nu au nevoie de pocăință, motiv pentru care nu este nevoie să se abțină de la nimic.

Bătrânii și bolnavii sunt și ei scutiți de postul alimentar. Din cauza faptului că aceste persoane au un organism slăbit, ei au nevoie de o hrană bogată în vitamine și proteine, ceea ce implică și consumul de alimente de origine animală.  Astfel, biserica nu le impune să renunțe la anumite alimente, dar în cazul lor este foarte important să țină post din punct de vedere spiritual și să își îndrepte gândurile către credință.

Ce nu trebuie să faci timp de 40 de zile:

-Să nu gândeşti de rău pe alţii;

-Să nu minţi;

-Să nu bârfeşti;

-Să nu vorbeşti dacă nu ai nimic de spus;

-Să nu te enervezi;

-Să nu te mândreşti;

-Să nu faci rău;

-Să nu vorbeşti de rău;

-Să nu gândeşti de rău.