Connect with us

Regional

„Cartea de identitate”, la Aman

Published

on

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește vineri, 27 septembrie 2019, începând cu ora 12:00, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, lansarea proiectului „Cartea de identitate”. Proiectul are caracter cultural-artistic, educativ, social și comunitar. Prin intermediul acestuia, comunitățile din zece orașe ale României vor beneficia de acces democratic la resurse și opere culturale, artistice și identitare, de patrimoniu cultural național, dar și din categoria operelor fundamentale.

Prin intermediul bibliotecilor publice din cele zece orașe incluse în turneu – Craiova, București, Bacău, Brăila, Timișoara, Galați, Arad, Dumbrăveni-Suceava, Satu Mare și Odorheiul Secuiesc -, comunitățile vor primi în dar peste 1000 de cărți din categoria operelor fundamentale publicate de Fundația Națională pentru Știință și Artă și Academia Română, Muzeul Național al Literaturii Române din București, Tracus Arte și alte edituri ale Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România – APLER.

Aceste daruri de carte vor fi marcate prin conferințe și recitaluri publice. La Craiova, sunt invitați prof. univ. dr. Silviu Angelescu, prof. univ. dr. Nicu Panea, iar moderatorii evenimentului vor fi scriitorul Dan Mircea Cipariu, vicepreședintele APLER, și Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Turneul „Cartea de identitate” vine să acopere achiziția de carte din categoria operelor fundamentale în bibliotecile publice din România, în condițiile în care, în ultimii ani, bugetul dedicat acestor achiziții a cunoscut reduceri importante în unele biblioteci. Turneul „Cartea de identitate” înlesnește accesul democratic al comunităților din zece orașe ale României la resurse culturale de patrimoniu cultural național, luptând pentru formarea și educarea unui public de opere literare canonice, identitare, europene și naționale. Astfel, programul asigură, într-o formulă interactivă, atât creșterea gradului de competență culturală, cât și accesul la cultură a tuturor beneficiarilor proiectului.